Ontbijt

 

Ontbijtaart


Dat klink goed, ontbijt met taart! Het is even wat werk maar deze is echt lekker om de ochtend mee te beginnen. 

Wat heb je nodig:

225 gram havervlokken (ik gebruik glutenvrije havermout)
100 gram noten die je lekker vindt (hazelnoten, amandelen etc)
6 el honing of agavestroop
100 gram kokosolie
250 magere kwark
250 gram fruit (bosbessen, aardbeien of ander rood fruit)

-Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de noten fijn.
- Maal 150 gram havervlokken tot meel.
- Vermeng dit in een kom met het resterende havermout, de noten, de honing of agavestroop en de kokosolie. Dit kneed je tot een deegbal.
- Bedek een springvorm met bakpapier en druk het deeg erover uit. De randjes moeten iets omhoog staan
- Bak de taartbodem in 20-25 minuten bruin. 
- Als de bodem klaar is, even laten afkoelen en zodra het is afgekoeld kan je de kwark erop doen en lekker het fruit erop doen. 

Nu kan je lekker van je taart genieten. 
 

Noten en zadenbrood

Zo, dit is lekker! Als je iets zoekt zonder granen, is dit een erg lekker alternatief. Het komt van de website van de energieke vrouwenacademie.

150 gram ongebrande en ongezouten noten (bijvoorbeeld: hazelnoten, pistachenoten, pecannoten, amandelen)

100 gram zaden en pitten (bijvoorbeeld: sesamzaad, maanzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)

25 gram lijnzaad

50 gram amandelmeel

3 eieren

Scheut olijfolie

Zeezout of Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Hete lucht: 150 graden. Hak de noten grof. Maal de hele zaden en lijnzaad in een elektrisch koffiemolentje. Voeg alle ingrediënten in een kom en spatel de eieren er door. Breng op smaak met een flinke snuf zeezout of kruiden bv rozemarijn of andere Italiaanse kruiden. Vet een cakevorm of muffinvorm in en verdeel het beslag regelmatig. Druk licht aan. Strooi er eventueel nog wat (overgebleven) zaden overheen. Zet voor 40 minuten in de oven. Laat goed afkoelen voor je het brood aansnijdt en bewaar in de koelkast. Je kan het ook invriezen natuurlijk.

Eet smakelijk!