APK voor je lichaam

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 09:43

Eens in de zoveel tijd moet je auto naar de garage voor een check-up, de APK. Als je auto APK gekeurd is, kan je er vanuit gaan dat alle belangrijke dingen in je auto weer goed lopen om veilig de weg op te kunnen. Je remmen zijn nagekeken, je motor loopt weer goed en de olie is bijgevuld. Je kan met een goed gevoel weer op pad.

Hoe zou het zijn als je ook zoiets zou hebben voor je lichaam? Want je lichaam loopt ook af en toe niet zo lekker. Je bent moe of neerslachtig, je hebt hoofdpijn, je hebt last van je darmen of je hormonen. Heb jij ook van die ‘vage’ klachten maar je weet niet waar ze vandaan komen? Je wilt er wel graag van af en je wilt de oorzaak ervan weten. 

Of misschien ben je nieuwsgierig of je lichaam wel echt zo gezond is als dat je denkt. Je ben al een tijdje goed bezig met gezond eten en bewegen en je bent benieuwd of het de gewenste effect heeft.

Je kan je bij mij laten testen met een Energetisch Morfologisch Bloed (EMB) test. Je krijgt door deze test specifiek inzicht in je gezondheid en kan je doelgericht aan je gezondheid werken. 

EMB Pijnacker

Je bloed gaat wel 7000 keer rond door je lichaam met allerlei stoffen zoals zuurstof, voedingsbestanddelen maar ook afvalstoffen. Het bereikt iedere cel in elke uithoek van je lichaam. Er kan heel veel informatie uit je bloed worden gehaald. Bij je huisarts kan je bloed laten nakijken op bloedarmoede, ijzertekort, auto-immuunziekten maar ook bepaalde infecties of schildklierafwijkingen. Er kan echter zoveel meer uit je bloed worden gehaald. Denk bijvoorbeeld aan je vitaminen en mineralengehalte, intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen of neurotransmitters- en hormonengehalte. Een EMB test is een reguliere bloedtest aangevuld met complementaire waardes.  

Wat kan er allemaal met een EMB test worden opgespoord?

  • Vitaminen en mineralen status
  • Intoleranties voor bijvoorbeeld: gluten, zuivel, tarwe, soja, eiwit etc.
  • Gezondheid van je darmen, lever en alvleesklier
  • Hormonenbalans
  • Neurotransmitterbalans
  • Stressgevoeligheid
  • Belasting van bacteriën, schimmels, virussen en parasieten
  • En nog veel meer

Je kan via de EMB test inzichtelijk maken welke tekorten, verstoringen of belastingen er zijn in het lichaam en hierop inspelen door bijvoorbeeld bepaalde voeding te vermijden of juist toe te voegen. Het kan zijn dat alleen voeding niet voldoende is en dat er supplementen moeten worden toevoegt.     

Hoe werkt een EMB test?

Via een klein vingerprikje neem ik wat bloed af. Dit stuur ik door naar een laboratorium. Na enkele weken zal ik de uitslag ontvangen en kan ik die met je bespreken. Ik maak naar aanleiding van de uitslagen een voedingsadvies. Ik kijk naar je voedingspatroon of misschien moet je wel extra supplementen innemen. Mocht je prikken niks vinden, kunnen we kijken naar andere manieren om je toch te laten testen.

Je kan de EMB test los bestellen bij mij. Ik neem dan de test bij je af en je krijgt naar aanleiding van de uitslag en een van te voren ingevuld formulier, een voedingsadvies.

Je kan de test laten doen om te kijken of je op de goede weg bent of dat je nog ergens bijgestuurd moet worden op weg naar een gezond leven. Dit kost 200 euro inclusief een intakegesprek en twee consulten naar aanleiding van de uitslagen. We bespreken de uitslagen bij een consult en je krijgt een persoonlijk voedingsadvies en eventueel advies van supplementen. Na enkele weken hebben wij nog een consult om te kijken hoe het gaat.

Ben je al cliënt bij mij en je wil een EMB test dan kost het 150 euro. We gebruiken de uitslagen als leidraad voor je traject. Natuurlijk krijg je een persoonlijk voedingsadvies en je krijgt advies over supplementen.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op. Het kan via onderstaand formulier maar je kan mij ook bellen of appen.